SM40: PuHu murskasi Espoon

PuHu-Espoon Akilles 117-53 (51-23)

Lähtöaskeleet olivat epäreilut. PuHu oli saanut jalkeille 8 miehen hyvin harjoitelleen rosterin, kun taas Espoo osallistuu sarjaan lähinnä liikunnan riemua kokeakseen.

Matsi: PuHu otti alusta alkaen luulot pois. Vaikka se heitti huonosti, oli puolustus terhakkaa. 13-2 tilanteessa Puhukin siirtyi surf modelle ja jakson 4 viimeistä minuuttia mentiin ilman pelikatkoja. 22-11.

Tästä eteenpäin PuHun puolustus piti varsin hyvin ja sen myötä hyökkäyskin pysyi terävänä. Nopeista hyökkäyksistä joukkue juoksi noin 40 pistettä. 

Hanakimmin heittoja ottivat Ollila, Virtanen ja Riihimäki, jotka tekivät yhteensä 85 pinnaa. Takamies Kaijansinkko säästeli heittoaan ja antoi muiden mellastaa ja juosta nopeita. Tuloksena kuitenkin pitkälti toistakymmentä koriinjohtavaa syöttöä ja vastustajan syömähammas Dufvan väsyttäminen näännyksiin.

Akilles taisteli sen minkä pystyi, mutta kunto loppui kovin nopeasti. Väkivahva Häminen mellasti ajoittain korin alla ja Dufva ampui tuttuun tapaan heti kun tilaa oli.

PuHu: Virtanen 30, Riihimäki 20, Punta 13, Ollila 25, Kaijansinkko 7, Holopainen 12, Kivipuro 2, Kivistö 6

Akilles: Häminen 16, Dufva 14, Korpelainen 7, Shepstone 3, Radun 10, Seelbach -, Vähäsoini 3, Kukkohovi -

Entä sitten? Tasaisessa sarjassa Porvoo porskuttanee selkeään sarjavoittoon. Finaalipaikasta taisteleekin sitten tasaväkisesti ristiin pelaavat Kerava, Pakila ja PuHu. Akillekselle on tarjolla ainoastaan sparraajan roolia. 

SM35: HNMKY nurin ensimmäistä kertaa!

PuHu35-HNMKY Ballsters 75-70 (33-42)

Lähtöaskeleet: Verkkaisesti käyntiin lähteneessä, mutta erittäin kovatasoisessa sarjassa kohtasivat nollakerholaiset. Sarjan tasosta kertoo paljon se, että Nokia ja Porvoo ovat pyöräyttäneet Suomen Cupissa divarijoukkueita mennen tullen. PuHu ei ole vielä kertaakaan onnistunut Namikan kaadossa.

Matsi: PuHu onnistui alusta lähtien riistämään palloja, mutta toisessa päässä pallot pyörivät raudoissa turhan monta kertaa. Sen sijaan HeMan Muurinen naulasi palloa pussiin läheltä ja kaukaa murhaavalla tarkkuudella tehden heti alkuun 11 pinnaa. Tukea antoi Nikitin kahdella isollaan. Pikkuhiljaa Puhu pääsi peliin mukaan kuuden pelaajan päästessä pisteille. 20-22.

Tuska jatkui toisella jaksolla, kun Namika paukutti kaaren takaa 5 isoa sisään. Puhulta onnistuivat lähinnä Nanski ja Laatikainen. 13-20.

Kolmannella kympillä Namikan kunto alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä, kiitos Nanskin ja Laatikaisen puolustuksen. 16-13.

Viimeisellä jaksolla Muurisen oli pakko ottaa muutaman minuutin huili, jolloin PuHu paukutti välittömästi 9-0 runin ja siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun aikaa oli jäljellä noin 5 minuuttia. Siinä mentiin sitten useampi minuutti 3-5 pisteen erolla. 

Kun pelikellossa oli aikaa puolisen minuuttia, Hyvärinen ampui vielä kovan kolmosen, joka toi vieraat pisteen päähän. Namikan rikkoessa ajan poikki, Nanski hoiti ottelun kotiin neljällä onnistuneella vaparilla.

Ottelu oli ajoittain kovaotteinen, mutta varsin kovatasoinen. Namikalta Muurinen oli hirmu hyvä, mutta aina kun hän meni vaihtoon, PuHu kiri kannoille ja lopulta sitten ohi. Nikitin heitti neljä isoa ja pyöritti Namikan palettia mallikkaasti. Muut lähinnä nakkelivat satunnaisesti kaukoheittoja tai petasivat paikkoja Muuriselle.

Puhun takakenttä oli tänään mainio kummassakin päässä. Kaijansinkko-Laatikainen-Nanski teki lähes 50 pistettä. Korin alla ainoastaan Ansas pärjäsi hyvin.

PuHu: Kaijansinkko 10, Nanski 21, Kirjavainen 4, Ansas 10, Surov 3, Riihimäki 2, Kokkonen 6, Laatikainen 17.

HNMKY: Muurinen 32, Nikitin 14, Hyvärinen 7, Tiihonen 5, Riska -, Sandvik 6, Sarkalahti 14, Hakkarainen 3.

Entä sitten? Namika on niin kovasti Muurisen varassa, että tässä sarjassa voitot ovat kiven alla. Hassua sinänsä, että eteläisessä II-divarissa joukkue olisi hyvää keskitasoa.

PuHun takamieskalusto on sen verran laadukas, että se pystyy hyvänä päivänä haastamaan myös sarjan kärkijoukkueet. Kun vielä isompi kalusto saadaan heräämään, ainakin pronssimitalista voidaan unelmoida kauden loppuun asti.

M2D: Harvinaista herkkua - Herrat kumoon vieraissa

Kartanon Herrat - PuHu2 56-82 (32-44)

Lähtöaskeleet: Jonkinlaisena ElClassicona ottelua voidaan pitää, sillä kumpikin joukkue on tahkonnut Sarjaa yli vuosikymmenen ajan vaihtamatta sarjaporrasta kertaakaan. Joku tiesi kertoa, että Herrat ei ole Kaspalle hävinnyt kotonaan kymmeneen vuoteen. Ainakaan kukaan ei muistanut pisteitä MYK:stä kairanneen. Kaspan rosterissa oli peräti 11 pelaajaa, mikä perinteisesti sekoittaa täysin peluuttamisen (koska kiintiöminuutit). Herroilla oli optimaalinen 8 pelaajan rosteri.

Matsi: Niinhän siinä kävi, että PuHulle tuli täysin yllätyksenä, että Herrat pelaa kovaa ja heittää hyvin, jos paikkaa tarjotaan. Huuskosen 11 pisteen avittamana Herrat meni nopeasti karkuun ja Coach Kaijansinkko oli pakotettu vaihtamaan 4 minuutin jälkeen koko viisikon vaihtoon. Herätys toimi ja vaikka kakkosviisikon peli ei kaunista ollut, ero umpeutui kuitenkin pariin pinnaan. 24-22.

Toisella kympillä Huuskonen saatiin kuriin. Ahon ja Laatikaisen juostua riistoista nopeita koreja ero kasvoi nopeasti. 8-22.

Kolmannella kympillä Kaspa heitti huonosti, vaikka paikkoja oli riittämiin. Hohterin voimakoreilla Herrat nipisti niukan jaksovoiton 22-19.

Viimeinen kymppi olikin sitten PuHun näytöstä. Etenkin pitkät pojat Kokkonen ja Surov kunnostautuivat muutaman minuutin ajan blokkeihin, koriin johtaviin syöttöihin ja muutaman korinkin tekemiseen. Herroijen Airas ja Huuskonen oli tässä vaiheessa väsytetty ihan loppuun, jolloin jakso päättyi murhaavasti 2-19.

Herroilta Airas teki minkä pystyi ja Huuskonen oli alussa täysin pitelemätön. Muut pelaajat olivat pääosin täysin turisteja ja täyttivät tonttinsa ainoastaan puolustaessaan kovaa. Aina vähintään 20 pinnaa takova Nietosvaarakin sai kasaan ainoastaan sattumia.

Kaspa sai heittoja aikaiseksi noin puolet enemmän, mutta maalatun alueen ulkopuolelta ei naruihin osuttu Ansasta lukuunottamatta sitten millään (yhteensä 4 isoa, joista Ansas kaksi!). Ansas ei ole tällä vuosikymmenellä pisteiden tekijänä loistanut, mutta tänään tuntui uppoavan joka paikasta. Ratkaisu tulikin puolustuspäässä, joka piti pääosin hyvin ja ajoittain erittäin hyvin. Riistoista PuHu juoksi parikymmentä pistettä. 

Herrat: Kajander 5, Poropudas -, Stefanov 2, Heikkinen -, Nietosvaara 6, Airas 7, Ketola 9, Huuskonen (MVP) 17, Hohteri 10

PuHu: Nanski 11, Ollila 1, Aho Jarkko 10, Merivirta 5, Ansas (MVP) 16, Aho Jukka 11, Surov 3, Riihimäki 2, Lahtinen 4, Kokkonen 6, Laatikainen 11.

Entä sitten? Ei Herroilla hätää ole, suora sarjapaikka on saletti. Jotenkin vaikean näköistä törmäilyä peli on kuitenkin viime vuoteen verrattuna, vaikka paperilla joukkueen pitäisi olla vähintään yhtä hyvä.

Kotijoukkueen pitäminen 56 pisteessä on kyllä mainio suoritus ja silloin voittaa vähän heikommallakin heittopelillä. Rosterissa oli tänään 7 veteraania, joten vähäisemmät peliminuutit saa kuitattua mainiosti senioripeleissä. Näin ollen kiukuttelulle ei ole tarvetta ja koko joukkue voi keskittyä peliin. Just nyt näyttää aika hyvältä.

M2D: PuHu takaisin voittojen tielle

Puhu 2 - Dynamo 100-60 (52-32)

Lähtöaskeleet: Puhu ja Dynamo väänsivät syksyn pimenevissä illoissa kauden avauksessa varsin tahmean pelin, mistä Puhu selvisi vähän tuurillakin voittajana. Sen jälkeen Puhun syyskausi eteni voitokkaissa merkeissä pitkään, ennenkuin joulukuussa päästiin koomaamaan kolme peräkkäistä tappiota. Dynamo on ajautunut putoamiskamppailuun ja joutuneekin ottamaan todelliset painit Putoamispeikko Ulikin kanssa keväthangilla. Puhulla taasen on pelissä mahdollisuus päästä ukkomiesten korismatkalle johonkin maakuntaan, jos peräti innostuu nousukarsintapaikkaan oikeuttavaan liitoon kevään aikana.

Matsi: Ottelu alkoi koheltavissa merkeissä ja tässä leikissä Dynamo oli parempi ensimmäisten viiden minuutin ajan. Puhu yritti käyttää mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin, mutta tänään jopa Liiga-Nansin avaussyötöt jäivät lyhyiksi ja löysivät tiensä mieluummin vastustajan kuin omien käsiin. Onneksi sentään Jarkko Aho sai jonkin korin tehtyä kolmosellaan ja parilla hyvällä takaovella, minkä jälkeen kauden avauksensa pelannut Tero Ollila pääsi tekemään parilla isolla  enemmän pisteitä ekaan erään kuin on hankkinut toimitsijoita tämän kauden aikana. Hiljalleen ote siirtyi Puhulle organisoidumman koripallon saadessa enemmän jalansijaa. Ensimmäinen kymppi Puhulle 27-20.

Toisella jaksolla alkoi käydä selväksi, että Dynamon eväät syötiin ekalla kympillä. Puhu vaihtoi hieman puolustusvastuitaan ja hyökkäyslevypalloissa ansiokkaasti touhunneen Karlis Kampusin kuriin korin alla. Ottelun tarkemmat tilastot olisi ollut myös jännä nähdä, sillä Puhun Kimmo Kokkonen ja Dynamon Kampus kävivät kovan taiston hyökkäyslevypallojen määrässä. Kun puolustuslevypallot tarttuivat paremmin omiin näppeihin, pääsi Puhu samalla omassa hyökkäyksessään pelaamaan paremmin omaa peliään käyttäen koko paikalle ilmaantunutta rosteriaan. Dynamon peli jatkui samalla freelance hyökkäyksellä ja säännöttömällä puolustuksella ottelun loppuun saakka, muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta aina vain tehottomammin. Toinen jakso 25-12.

Komannella jaksolla ote siirtyi enemmän ja enemmän Puhulle sen lisätessä aggressiivisuutta puolustuksessa ja kun samalla Dynamon toinen syömähammas Ott Vilipuu puhui itsensä tuplatekulla suihkuun oli ilmassa ratkaisun makua. Ilman Dynamon kolmea peräkkäistä onnistunutta kolmosta neljänteen jaksoon olisi lähdetty jo Puhun 30 pisteen karkumatkalta. Dynamon hetkellinen piristyminen ei kantanut pitkälle ja viimeinen jakso käytännössä vain pelattiin alta pois Puhun onnistuessa läheltä ja kaukaa sekä pelaten varmaa puolustuspeliä omassa päässään.

Puhu 2: Liiga-Nansi 9, Ollila 13 (plus yksi toimitsija ja ½ MVP), Jarkko Aho 12, Merivirta 4, Kirjavainen 19 (½ MVP), Jukka Aho 11, Lahtinen 10, Kokkonen 5, Laatikainen 14.

Dynamo: Koldits -, Kampus -, Koldits 9, Kokk 3, Zirk 5, Ruusaar 2, Hänni 6, Hiisku 10, Vilipuu 16, Lokutsievski 9.

Entäs sitten: Puhun kevätkausi lähti mukavasti käyntiin ja joulukuun tappioputki saatiin katki varsin tasapainoisella pelillä. Unelma nousukarsintareissusta elää! Dynamon tämän päiväinen esitys ei puolestaan lupaa hyvää sarjapaikasta taisteluun.