M2D: PuHu säilytti helposti sarjapaikkansa

PuHu2 - KoriJorit 76-92 (37-52)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli täysin merkityksetön kummallekin joukkueelle, sillä kummallakin on sarjapaikka varmistettu hyvissä ajoin eikä nousukarsintoihinkaan ole asiaa. Tai KoriJoreista nyt ei selvää ota. Pelaajia kummallakin riittävästi ja yleisöäkin paikalla mukavat 17 kpl.

Matsi: Kumpikin joukkue hurjasteli vapautuneesti hyökkäyspäässä hyvällä prosentilla. Puolustuksessa kummallekin tuli pieniä uinahduksia. Hukilta Jukka Aho paukutti 11 pinnaa ja KariJiroilta Tarjanne 9 pistettä. Liigassakin runsaita minuutteja vastikään pelannut Kopio oli aivan yössä ja syötteli palloa lähinnä seinille. 25-22.

Toisella kympillä Hukkien hyökkäys puuroutui aika totaalisesti, jolloin vieraat pääsivät juoksemaan kymmenkunta nopeaa toiseen päähän. Kun vielä Kopiokin heräili koomastaan, oli jakso aika tyly 12-30.

Ison tauon jälkeen Marjanen ja Nanski toivat kotijoukkueen 5 pisteen päähän, mutta mitään hurmosta ei kuitenkaan löytynyt. 22-16. 

Viimeinen kymppi ruiskittiin vuorotahtiin Kopion iskiessä lopullisen niitin. 17-24.

KiroJorien rosteri on varsin nuorekas ja se on saanut kauden mittaan muutaman todella kovan vahvistuksen. Tarjanne paukutti ensimmäisellä puolikkaalla 19 pistettä läheltä ja kaukaa. Korin alla Oikari huslasi mainiosti ja nosteli voimalla koreja. Kopio oli alkupelin todella hajuton, mutta petrasi loppua kohti. 

Kaspalakeilla ei mikään hurmospäivä ollut. Jukka Aho nakutti alussa todella hyvin palloa pussiin, mutta hiipui loppua kohti. Nanski oli tuttuun tapaan tehokas kummassakin päässä. Muilla tuli muutama suonenveto. Ongelmat olivatkin enempi puolustuspäässä, jossa stoppeja ei saatu oikein missään vaiheessa riittävästi.

PuHu: Aho Jarkko 11, Kerminen 9, Aho Jukka 17, Marjanen 11, Riihimäki 8, Nanski 16 (MVP), Laatikainen 3, Koskinen -

KoriJorit: Tarjanne 27 (MVP), Salojärvi 5, Nyman 6, Saine -, Vuorinen 10, Cato -, Paulamäki 4, Kopio 18, Oikari 20, Puotila 1, Huovinen 2.

Entä sitten? KoriJoreilla on nykyrosterilla auvoisa tulevaisuus Sarjassa. Nuorehkoja pelaajia muutamalla staralla ryyditettynä on aika kiva kombo tuleville vuosille. 

Kaspalakkien rosteri koki kovia jo ennen kauden alkua, kun kolme isoa vaihtoi maisemaa. Kun tämän päälle tuli muutama pitkäaikainen loukkaantuminen, oli sarjapaikan varmistaminen varsin haastava tehtävä valmentajalle ja kapoisaksi käyneelle pelaajistolle. Siihen nähden kaudesta voi antaa helposti kiitettävä miinuksen. Sarjapaikka on taas lunastettu ja näillä näkymin Kaspalakit on ensi kaudella Vantaan edustusjoukkue. Aika ankea ajatus sinänsä. Kaspalakkien 11-vuotinen taival Sarjassa on Kartanon Herrojen tavoin kova juttu. 

Ensi kauden alkuun on vajaa puoli vuotta. Tällä hetkellä takki on aika tyhjä ja "One More Year" tuntuu henkilökohtaisesti kohtuu etäiseltä ajatukselta. Kaspalakkien saaga Sarjassa kuitenkin jatkuu, se on selvä. 

Kaspalakit kiittää kaikkia vastustajia mielenkiintoisesta kaudesta, jossa panosta riitti lähes loppuun asti. Koris on aika hieno peli!

M2D: Keravalle helppo voitto

Kerava-PuHu2 86-70 (46-36)

Lähtöaskeleet: Joukkueiden keskinäiset ovat olleet jo 10 vuoden ajan tasaisia ja täynnä tulta ja tappuraa. Kumpikin on varmistanut jo sarjapaikan, mutta keskinäinen nahistelu on aina poikaa. Rosterissa oli kummallakin riittävästi pelaajia, buffaa ei ollut ja katsojia kohtuulliset 35. 

Matsi: Ei tästä kyllä ElClassicoa saada tänään aikaiseksi. Hukkien ajatukset olivat vielä tiskikoneen täytössä ja muissa arkiaskareissa, kun taas Kerava oli muutamasta pallonmenetyksestään huolimatta kuitenkin myös henkisesti salissa. Hukkien aivotuksia kuvaa parhaiten se, että männä vuosina Haanpäältä olisi vaikka katkottu kädet kuin päästetty heittämään vapaita fiiliskolmosia heti ottelun alkuun. Haanpäälle 3 isoa ja kaksi yksipisteistä kympille. Hukkien aloitusviisikon peli oli muutoinkin kauheaa kuraa eikä se saanut viiden minuutin aikana kuin 6 pinnaa kasaan. Jakson puolivälissä oli Keravan vuoro pöllöillä. Coach Korhonen ei varmaankaan muistanut kertoa joukkueen next generationille, että Riihimäki tykkää ajaa vasemman käden lay upeja. Tuloksena 7 pinnaa putkeen ja tauolle lukemissa 19-16.

Seuraavalla kympillä Keravalla oli 7 pistemiestä, ylivoima levypalloissa ja tahto korkealla. Hukilla peliä pyöritti ja ratkaisuja ottivat ainoastaan Nanski (10) ja Jukka Aho (5). 27-20. Ihan hirveää kuraa vierailla.

Toisesta puolikkaasta ei millään keksi kohokohtia. Hukat roiski isoja, menetti palloja ja puolusti surkeasti. Haanpäätäkin voitiin pitää reservissä penkillä. Aalto heitti puolimatkan kakkosia tai sitten nosteli muutaman ilmaisen korin. Vaikka Hukat kävi vielä 10 pinnan päässä viimeisellä kympillä, mitään jakoa sillä ei kuitenkaan ollut. 16-11 ja 24-23.

Ottelussa ei pullisteltu eikä tuijoteltu vastustajaa kertaakaan. Ei otettu yhtään tekua. Ei mussutettu tuomareille, omille eikä vastustajalle. Kyllä ennen oli vaan pahempaa. Yleisökin tyytyi ainoastaan golf-taputuksiin eikä katsomosta kuulunut yhtään Elämänkoululaisen äänekästä kommenttia, eli vihkoon meni silläkin osastolla. 

Keravan Haanpää oli jälleen tarkkana kaaren takana ja kiepautti päälle vielä muutaman komean korin lähempääkin. Aalto heitteli hyvin pitkiä kakkosia kulmasta ja hiipi korin alle nostelemaan ilmaisia kuppeja. Aiempina vuosina Alatypöt ovat huomaamatta tehneet hurjia pistemääriä. Tänään he olivat ainoastaan huomaamattomia. 

Hukilta Nanski paukutti menetysten ja harhasyöttöjen ohessa ihan kivasti pisteitä. Ahot roiskivat kuulaa läheltä ja kaukaa lähinnä rautoihin ja muut eivät saaneet edes kelvollisen näköistä heittoa aikaiseksi. MVP-pysti olikin tänään todella halpa ja siihen riitti 5 minuutin suonenveto ja nolla menetystä.

Kerava: Haanpää 25, Saarinen 4, Kilpeläinen 10, Laatikainen 3, Alatyppö L. -, H 6, Järvinen 8, Westerholm 10, Aalto 20, Rantala -

Hukat: Nanski 20, Ollila 3, Koskinen -, Jarkko Aho 5, Jukka Aho 16, Kerminen 11, Marjanen 4, Riihimäki 9 (MVP), Kokkonen -, Laatikainen 2

Entä sitten? Keravan nuorennusleikkaus on toiminut hienosti ja rosterissa löytyy varteenotettavia pelimiehiä jokaiselle paikalle. Coach Korhosella olisi kuitenkin paljon annettavaa vielä kentällä asennepuolella. "Ihan ok" ei pitäisi olla Keravaan yhdistettävä mielleyhtymä.

Hukkien pelaajilla oli tänään selkeä ohipäivä ja nillitys jatkui pelin jälkeen tyttöjen pukuhuoneen pisuaarilla ja viileässä suihkussa. Oli kuulema jalat jäykkänä sunnuntain koitoksesta. Pah, sanon minä. Kekkosta mukaillen "Kaikki syyt jotka estävät sinua pelaamasta kauden aikana 42 peliä ovat tekosyitä".

RINGSIDEN KAUSI JATKUU NAISTEN 1-DIVARISSA

Naisten 1-divarin otteluohjelman laatija oli onnistunut hienosti tehtävässään, sillä useammassakin viime sunnuntaina pelatun viimeisen runkosarjakierroksen ottelussa oli vielä panosta mukavasti jäljellä. Kierroksen selkeästi mielenkiintoisin ottelu oli Leppävaaran Urheiluhallilla pelattu Ringsiden ja Tampereen Pyrinnön välinen ottelu. Etukäteisasetelma oli selvä: voittaja jatkaa kauttaan naisten 1-divarin play offseissa ja häviäjä alkaa puhallella rantapalloja kesälomaa varten.

Lue lisää...

M2D: Vuoristorataa pitkin jatkoaikavoittoon!

PuHu - KaHe 93-92 (40-45, 84-84)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli kummallekin joukkueelle sarjapisteiden osalta merkityksetön, mutta perinteisesti tunnetta ja rytinää riittää keskinäisissä, vaikkei edes sarjapisteitä jaettaisi. Kummaltakin puuttui aloitusviisikon pelaajia, joten nuoret kyvyt ja penkkiseniorit saivat mahdollisuuden näyttää parastaan.

Matsi: Mitään hirmuista kipinää ja ryskettä ei alussa nähty ja koreja napsuteltiin tasatahtiin. Herroilta Virtanen ja Nietosvaara tehokkaimpana. PuHulta 7 pelaajaa pääsi pisteille. 22-24.

Toisella kympillä PuHun Riihimäki nosteli 6 pinnaa korin alta nopeaan tahtiin ja muutoinkin pallo löysi sukkaan aika kivasti. Herrojen hyökkäys oli todella tukkoista ja Hukat repi eron jotain 6 pisteeseen. Sitten kuviin astui Hohteri, joka ottamatta yhtään juoksuaskelta nakkasi kaksi isoa ja vaparin päälle. Tämän myötä kuskin paikalla olikin taas Herrat. 18-21.

Kolmannella kympillä Hukkien liike ja järki loppui kummassakin päässä. Ketolan ja Nietosvaaran koreilla ero hurahti jo 17 pisteeseen. 11-23.

Viimeisellä kympillä Hukat heitti käytännössä kuvionsa romukoppaan ja alkoi pelata ehtaa run&gun freelancea, joka luonnollisesti sopii etenkin Liiga-Nansille. Nanski paukutti joko luikkailla ajoillaan tai nopeilla kolmosillaan peräti 16 pinnaa jaksolle, ryöstäen näin Riihimäelle tulossa olleen kauden ensimmäisen MVP-pystin itselleen jo tässä vaiheessa. Kun tilanne oli 84-84, Hukat sai viimeisen hyökkäyksen, joka päättyi (yllättäen) Nanskin käsiin - valitettavasti lay up meni ohi ja edessä oli jatkoaika. 33-16.

Jatkoajan alkuun Herrat paukautti kolmosen, jonka jälkeen mentiin vuorovedolla. Viimeisellä minuutilla Nanski hoiteli sitten kahdella korillaan homman kotiin. 9-8.

Ottelu sai kivasti sähköä, urputusta ja pikku koiruuksia pelin edetessä ja Herrojen väsähtäessä (muutenhan noin pahaa sulamista ei voi selittää). Tuomaripari Kaminen-Pitkänen oli jämptinä koko illan ja piti pelin tolkullisena. 

Herroilta kunkku oli Nietosvaara. Vaikka sen ajon arvaa, niin silti se vain turhan usein päätyi kaksipisteiseen. Ketolan fyysinen peli toi uhkaa ja voimaa korin alle. Virtanen ei ole yleensä mieleen jäänyt, mutta Airaksen poissaollessa tuloksena oli kovia koreja ja muutama namipassi. 

Hukilta Riihimäki pelasi kauden parhaan pelinsä. Ollila oli tasaisen varma ja veemäinen. Kunkku oli kuitenkin Nanski, joka Liiga-pelaajan statuksella ei vaivaudu edes MyClubiin ilmoittautumaan, muta oli etenkin viimeisen vartin aikana ilmiömäinen.

PuHu: Nanski 27 (MVP), Ollila 14, Koskinen 4, Kerminen 7, Aho Jukka 5, Marjanen 11, Riihimäki 15, Kokkonen 2, Laatikainen 8.

Herrat: Hämäläinen 8, Anhava 2, Virtanen 18 (MVP), Laiho -, Poropudas 7, Stefanov 2, Kohila 8, Nietosvaara 23, Ketola 13, Hohteri 7, Muure -.

Entä sitten? Herrojen huippuunsa viritetty roolitus särkyy, kun Heikkilä ja Airas ovat poissa. Muutoinkin otteet olivat syksyyn verrattuna lepsumpia. Joukkue on nuorentunut vuosien mittaan sopivasti, joten sillä on edessään vielä monta hyvää vuotta Sarjassa.

Hukilta syksyn aloitusviisikko oli tänään joko pajalla, vaivaisena tai reissussa. Siihen nähden voitto oli varsin makoisa.